dsc_1415.jpg
Vad som behövs47 viewsLite olika tänger, flatmejsel, domkraft, handslägga, mutterknack eller motsvarande, fett, 5-56, nya bromsbackar, ny bromstrumma, 10:ans nyckel, ficklampa och ett par skruvar.

Trummorna jag köpte ifrån Milner hade inte dom gängade demonteringshålen som originaltrummorna hade så jag fick göra egna, ett helvete att demontera gamla skivor om hålen inte finns.
dsc_1416.jpg
Bort med däcket och trumman.54 viewsNär däcket är borta så ser du två gängade hål (pilarna), leta rätt på två fingängade Skruvar som passar där och skruva in dom lite i taget samtidigt som du knackar på trumman med handsläggan så kommer trumma ut så fint.

Det underlättar om du kan släppa på spännskruven inuti men det har aldrig gått på min då dom är rätt ihop kärvade. Kolla några bilder framåt för att se hur man gör det.
dsc_1421.jpg
Bort med bromsbackarna46 viewsTa bort dom två fjädrarna med tillhörande brickor som håller fast beläggen samt den lilla fjädern längst ner(se pilar 1 och 3) och handbromswiren (pil 2) sen lirka ut hela paketet, om du tycker det är bökigt så kan du peta bort alla fjädrar men jag tycker det är lättare att göra det senare.
dsc_1423.jpg
Så ska det se ut nu41 viewsOm du gjorde på mitt sätt är detta vad du ska ha fått bort.
dsc_1424.jpg
Och så här45 viewsOch så här borde det se där backarna satt, kanske lite renare om du inte tycker om lera lika mycket som mig ;)
dsc_1426.jpg
Gör rent och fetta in42 viewsOm man är som jag så gör man rent, inte nödvändigt men tycker allt är lättare om det är rent.

Sen ska dom sex ställen som pilarna visar fettas in med ett tunt lager vattenfast, långtidsverkande valfritt fett.

Passa även på att kolla om bromskolvarna går fritt. Gör dom inte det så får man motionera upp dom, jag tog även ut dom och gjorde rent, det ända som håller dom är damasken, tänk dock på att det behövs en luftning av bromsarna om dom tas bort.
dsc_1427.jpg
Gör rent och flytta över41 viewsOm du inte köpt ett komplett paket med allt som behövs så gör rent och smörj spännaren och putsa lite på fjädrarna och självspännaren. Om du har köpt backarna från Milner så kommer förmodligen inte självspännaren passa på backen och behöver lite modifikation.

Självspännaren är prylen längst ner på bilden.

Man behöver även flytta över spänngrejen för handbromsen från den gamla backen till den nya.
dsc_1428.jpg
Montera ihop57 viewsSätt ihop grejorna så dom ser ut som på bilden, detta är framsidan.
dsc_1429.jpg
Baksida52 views
dsc_1431.jpg
Lirka in55 views
Sen är det bara att lirka in paketet på samma sätt som du tog ut det andra.
Se till att spännskruven är helt i botten annars blir det bökigt att få på trumman.
dsc_1434.jpg
Montera fjädrar52 viewsMontera fjädrarna som håller backarna samt den som håller ihop dom i botten.
Montera tillbaka handbromswiren.
dsc_1436.jpg
Dit med trumman54 viewsSen är det bara att lirka tillbaks trumman.
dsc_1437.jpg
Spänn55 viewsDags att spänna åt backarna lite, spänn åt tills det ligger på lite och dra tillbaka några hack. Tänk på att man måste hålla undan självspännaren lite för att kunna dra tillbaks spännaren.

Om kolvarna vart borta så är det även läge att lufta bromsarna.
     
13 files on 1 page(s)